Köszöntjük a Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület honlapján!

A Magyar Diáksport Szövetség 2012. májusi  Közgyűlésen  elfogadott  alapszabálya az érvényben levő törvényekkel összhangban szükségessé tette, hogy valamennyi megyei jellegű diáksport szervezet ( Diáksport Tanács, Diáksport Szövetség, )  átalakuljon és a jövőben önálló jogi személyként működjön.

A 2012. október 3 - án megalakult  Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület -  a korábbi Megyei Diáksport Tanács feladatait átvéve - a megye alap- és középfokú oktatási intézményeinek diáksportját, a diák - szabadidősportot és diákturizmust segíti, szervezi, koordinálja.

A megyében az általános iskolákban 205 Iskolai Sportkör, 24 Diáksport Egyesület, a középiskolákban 44 Iskolai Sportkör és 5 Diáksport Egyesület tevékenykedik.

Az elnökséget a kilenc - területi jelleggel önálló jogi személyként működő - Diáksport Bízottság ( Egyesület ) által delegált képviselők alkotják. A Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, mint társadalmi szervezet együttműködik a Magyar Diáksport Szövetséggel ill. a Megyei Sportszervezetekkel.   

Valamennyi Diáksport Bizottság önálló jogi személyként szervezi és koordinálja egy - egy adott "kistérség" diáksport versenyrendszerét, segíti a diáksport szervezetek tevékenységét.

A Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület honlapja  - megőrizve a DST. hagyományait - továbbra is fontos szerepet tölt be a megye diáksport szervezeti életében.  2005.január 1 - töl az iskolák, diáksport szervezetek a honlapon keresztül juthattak hozzá a diáksporttal kapcsolatos információkhoz, értesülhettek a megyei versenykiírásokról, programokról, eredményekről. Az elmúlt 7 év  elfogadott gyakorlatává vált megyénk diáksport életében a  naprakész információ biztosítása.  

Reméljük, hogy a gyors, sokszínű tájékoztatással a honlapunk a jövőben is segiti valamennyi diáksportszervezet munkáját.
Szivesen fogadjuk észrevételeiket, ötleteiket, a megye diáksportját érintö hireket, diáksport eredményeket, fotókat.
Ezzel hozzájárulhatnak a szélesebb körű tájékoztatáshoz, a még tartalmasabb információs rendszerhez!

                                                                                               Szoóh Béla